Search

MUSIM SEJUK YANG MEMBUNUH.

Updated: Nov 18, 2019

Kisah adik yang kehilangan abang

“Abang saya bermain di luar ketika suhu negatif bersama salji yang sangat sejuk, tetapi dia hanya memakai sehelai baju sahaja. Kemudian dia jatuh sakit diserang demam panas beberapa hari sebelum meninggal dunia.” – Abdul Wakil, Adik kepada kanak-kanak yang mati kesejukan.

Sedih meratapi kehilangan. Kanak-kanak ini kehilangan abangnya ketika musim sejuk hingga menyebabkan dia takut jika ingin berjalan di luar dalam suhu yang terlalu sejuk. Dia fikir jika di keluar, dia mungkin juga akan jatuh sakit dan meninggal dunia seperti abangnya.


Kisah bapa yang kehilangan bapanya

"Di Helmand, Afghanistan dahulu walaupun hanya sebutir peluru digunakan untuk melepaskan tembakan, kemudian akan datangnya helikopter dan pengebom kami. Mereka tidak peduli untuk memeriksa dahulu sama ada sasaran merupakan orang miskin, lelaki, wanita atau kanak-kanak. Mereka tetap mengebom kami. Kerana itu kami datang ke Kabul. Saya sanggup mati membeku daripada dibom sekali lagi." – Taj Mohammed, Bapa kepada Kanak-kanak yang mati dibom.

Begitulah kisah-kisah pelarian yang mendapat perlindungan di Kem Taj Nasaji Bagrami, Kabul, Afghanistan. Sumber: The New York Times.

Alangkah indahnya dapat membantu mereka

Adakah anda prihatin dengan nasib rakyat Afghanistan seperti mereka? Dermawan yang disayangi Allah, kini saatnya tiba untuk berkongsi rezeki bersama-sama mereka di Afghanistan. ************************************************ 2 LANGKAH MUDAH untuk anda bantu saudara-saudara kita yang memerlukan di sana melalui Global Peace Mission: ************************************************ 1. Klik link di bawah, untuk sumbangan atas talian:

Klik di sini =>http://www.billplz.com/winteraid4theneedy Klik di sini => http://www.billplz.com/winteraid4theneedy Klik di sini => http://www.billplz.com/winteraid4theneedy ATAU, 2. Depositkan sumbangan anda ke akaun: [GLOBAL PEACE MISSION] MAYBANK ISLAMIC: 5642-2161-1602 BANK ISLAM: 1402-30100-29224 AFFIN ISLAMIC: 1051-9000-2871 CIMB ISLAMIC: 8603-5325-13

Ayuh, Kongsi Rezeki SEKARANG dan jangan lupa sebarkan kisah ini dan terus mengikuti perkembangan isu-isu kemanusiaan di laman sesawang Global Peace Mission (GPM). SALAM BAHAGIA DARI KAMI, Tim Hangat dengan Kasih Sayang Untuk ‘MEREKA’. ❤️ - GPM.


#globalpeacemission #afghanistan #donation #charity

0 views
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now