Korban For The Needy 2019

Semenjak tahun 2001, Global Peace Mission (GPM) Malaysia telah menghantar bantuan Korban For The Needy (KFTN) kepada dua puluh satu (21) buah negara termasuklah di benua Afrika dan Timur Tengah seperti di Bosnia, Somalia, Yaman, Palestin, Thailand, Syria, Sudan, Nigeria dan sebagainya. Sasaran GPM adalah untuk memberi sumbangan makanan khususnya kepada Muhajirin (pelarian) dan rakyat miskin. 

Pada tahun ini, Global Peace Mission Malaysia mensasarkan RM1,169,200 yang terbahagi kepada korban/akikah, sumbangan pendidikan, makanan, perubatan dan juga daging lembu/kambing.

DAFTAR KORBAN SEKARANG

Mengapa Anda Perlu Melaksanakan Ibadah  Korban / Akikah Bersama Kami?

Whatsapp SEKARANG!

DAFTAR KORBAN SEKARANG

Langkah-langkah mudah berKorban melalui Global Peace Mission Malaysia (GPM)

Langkah-langkah daftar Korban melalui Billplz.com

Langkah-langkah daftar Korban melalui tunai

Langkah-langkah daftar Korban melalui Online Bank-in/ mesen ATM

Pakej dan Harga Korban/Akikah 2019/1440H

/Bahagian

“Tidak ada suatu amalan yang paling dicintai oleh Allah daripada Bani Adam ketika hari raya Eidul Adha selain menyembelih haiwan korban. Sesungguhnya haiwan itu akan datang pada hari kiamat (sebagai saksi) dengan tanduk, bulu dan kukunya. Dan sesungguhnya darah haiwan korban telah terletak di suatu tempat di sisi Allah sebelum mengalir di tanah. Kerana itu, bahagiakan dirimu dengannya.” (Riwayat Tirmizi, Ibnu Majah dan Hakim)

DAFTAR KORBAN SEKARANG

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now